KUOPIO Hyvisviesti 10/2017

5.10.2017

 

Hyvisviesti 10/2017

 

 

 

 

Hyvisviesti kokoaa tietoa Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen toiminnasta. Hyvisviesti lähetetään noin kerran kuukaudessa kaupungin avustuslomakkeessa yhdistysten ilmoittamiin sähköpostiosoitteisiin sekä muille yhteistyökumppaneille. Jos haluatte, että tämä lähetetään johonkin muuhun osoitteeseen tai ette halua saada tätä viestiä jatkossa, ilmoittakaa siitä meille. Hyvisviestiä saa välittää eteenpäin. Hyvis-Kuopio myös Facebookissa, tykkää meistä ja kutsu ystäviä.

 

  1. Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen vuoden 2018 avustukset

Lisätietoja

 

  1.  Supersyyslomalla jälleen runsaasti toimintaa lapsille ja nuorille!

Supersyysloma tarjoaa jälleen monipuolista ja hauskaa tekemistä lapsille ja nuorille eri puolilla Kuopiota. Tiedossa on niin kulttuurisia kuin liikunnallisiakin aktiviteetteja ilmaiseksi tai alennushintaan. Nuorisotaloilla on paljon erilaisia tapahtumia, yhteistä tekemistä ja työpajoja. Mm. teatterikursseja on tarjolla Latarilla ja Riistaveden nuorisotilassa ja animaatio-kurssi Kulttuuriareena 44:lla. Kädentaitoja voi kokeilla eri paikoissa kivenhionnasta heijastinten tekemiseen.

Kuopion museoihin pääsevät aina alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja museoissa on tarjolla monipuolisia näyttelyitä, opastuksia ja työpajoja eri-ikäisille lomailijoille. Kuopion kaupunginkirjastossa ja Kauppakeskus Matkuksessa voi osallistua Sanataidekoulu Aapelin satupäivään, kirjastoissa on mm. kitaransoiton ohjausta, Kuopion Musiikkikeskuksessa on Herra Heinämäki –konsertti ja Riuttalan talonpoikaismuseo kutsuu seikkailuun.

Supersyyslomaan kuuluu myös liikkumisen iloa. Niiralan ja Lippumäen uimahalleihin pääsevät alle 18-vuotiaat uimaan ja kuntosalille maksutta 16.-20.10. klo 8-16 välisenä aikana. (Kuntosalille alaikäraja on 13 vuotta turvallisuussyistä ja 13-15-vuotiaat pääsevät kuntosalille vain aikuisen kanssa.) Kuopio-hallille pääsevät alle 18-vuotiaat ilmaiseksi juoksemaan tai kuntosalille samaisena ajankohtana. Lippumäen jäähalliin pääsevät alle 18-vuotiaat myös ilmaiseksi luistelemaan loman arkipäivinä klo 12-15.

Eri liikuntapaikoissa on tarjouksia lapsille ja nuorille viikon aikana. Muun muassa Kuopion keilahalli ja Rauhalahti Bowling tarjoavat keilailua edullisempaan hintaan nuorisolle. Tahko Spa tarjoaa alennuksia kylpylään ja Voema-kiipeilykeskuksessa voivat nuoret kokeilla kiipeilyä 5 eurolla. Niin Puijon Jousi ry kuin Kuopion Reippaan Voimistelijatkin järjestävät syyslomalla leiritoimintaa.

Alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi KalPa-KooKoo -peliin Niiralan Monttuun perjantaina 13.10. klo 18.30 (liput noudettava ennakkoon KalPa Pro Shopista 1.10. alkaen). Gyostage 5 –pelitapahtumaa vietetään Savonia AMK:n tiloissa viikonloppuna 13.-15.10. Perheen pienimmille on Mimmit-lastenkonsertti Kulttuuriareena 44:lla sunnuntaina 15.10. Liput konserttiin 10 €.

 

Koko supersyysloman ohjelma löytyy osoitteesta: www.kuopio.fi/fi/supersyysloma

Supersyysloman järjestää Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen palvelualue yhdessä kumppanien kanssa.

 

Lisätietoja: Kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman, puh. 044 718 2468,jonna.forsman@kuopio.fi (12.10. saakka)

Kulttuurisuunnittelija Liisa Hämäläinen, puh. 044 718 2469, liisa.hamalainen@kuopio.fi(16.-20.10.)

 

  1. YHDESSÄ Kuopio – kansainvälinen sykkivä city vai takaperoinen tuppukylä?

Kuopion Musiikkikeskuksen Suomi 100 vuotta -keskustelusarja: Torstai 5.10.2017 klo 17.30 Kuopion Musiikkikeskus / Valohalli

https://www.kuopionmusiikkikeskus.fi/ohjelmisto/suomi-100-keskustelusarja-yhdessa/

 

  1. Kulttuurikahvila 60+

Kulttuurikahvila 60+ on seniori-ikäisille suunnattu kohtaamis- ja keskustelupaikka mielenkiintoisten kulttuuriaiheiden äärellä.

ke 25.10.2017 klo 13 ARKKITEHTUURI pääkirjastolla

Kuopion soiva ja sykkivä sydän. Kaavoitusarkkitehti Jouni Pekonen kertoo Kuopionlahden arkkitehtuurikilpailusta.

 

  1. Tervetuloa järjestämään perinteisiä Lasten ja nuorten Pakkaspäiviä!

Lasten ja nuorten Pakkaspäivät -tapahtumaviikolla 22.–28.1.2018 on tarjolla monipuolisesti kulttuurin ja liikunnan sisältöjä!

 

Toivotamme Teidät tervetulleiksi mukaan järjestämään ohjelmaa tapahtumaviikolle 22.-28.1.2018 sekä Pakkasjuhliin:

Brahen puistossa su 28.1.2018 klo 14-16

Maaningalla la 27.1.2018 klo 10-12

Nilsiän satamassa la 27.1.2018 klo 11-13

 

Ohjelmana voi olla lapsille, nuorille ja/tai perheille suunnattua kulttuuri- tai liikuntapuuhaa ja sen toivotaan olevan maksutonta tai alennushintaista.

Toivomme ohjelmaa eri puolelle kaupunkia ja maaseutualueilla! Ulkotapahtumilla on säävaraus.

 

OHJELMAILMOITTAUTUMINEN 17.11.2017 mennessä:

Pakkaspäivien viikko-ohjelma eri puolella kaupunkia: jonna.forsman@kuopio.fi

Brahen puiston ja Nilsiän Pakkasjuhla-ohjelma: tiina.taskinen-viinikainen@kuopio.fi

Maaningan Pakkasjuhla-ohjelma: kaisa.kahara@kuopio.fi   

Ilmoita toimijan nimi, yhteystiedot, toiminnan sisältö, paikka, aika sekä onko tilaisuuteen maksu ilman muotoiluja, kiitos!

 

  1. Kuopiossa toimii Kulttuuri vanhustyön tukena -yhteistyöryhmä. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa taiteen ja kulttuurin keinoin ikäihmisten aktiivinen ja omannäköinen elämä.

Työryhmän tehtävänä on suunnitella ja koordinoida erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia ja -toimintoja ikäihmisille kaupungin palveluyksiköihin.Haemme vuodelle 2018 ammattitaiteilijoiden toteuttamia ikäihmisille suunnattuja, osallistavia ja elämyksellisiä kulttuuri- ja taidepainotteisia toimintoja Kuopion kaupungin vanhusten palveluyksiköissä toteutettavaksi. Palvelun toivotaan tukevan henkilökunnan osallisuutta, kulttuuriosaamista ja asiakaslähtöistä kulttuurista työotetta. Haku ei koske esityksiä. Haku päättyy 31.10.2017, johon mennessä tulevista palvelutarjouksista valitaan seuraavan vuoden toiminnot. Voit jättää palvelutarjouksen tästä.

Lisätietoja: Kulttuurisuunnittelija Liisa Hämäläinen
vastuualue ikäihmiset ja erityisryhmät
044 7182 469
liisa.hamalainen(at)kuopio.fi

7 .   Liiku, leiki ja ilostu - Päiväkoti-ikäisille ja ikääntyneille yhteisiä liikuntatuokioita Puijonlaakson toimintakeskuksessa to klo 9.15

Lisätietoja

8 .   Kuopion yhdistysten ja järjestöjen ilta 9.11
klo 17.30 - 19.30 Kuopion kaupunginkirjastolla (Maaherrankatu 12, 70100 Kuopio)

Kutsu koskee kaikkia Kuopion alueella toimivia järjestöjä ja yhdistyksiä toimialaan ja kokoon katsomatta sekä järjestöjen parissa työskenteleviä ja aiheesta kiinnostuneita. Tapahtuman järjestää Sakke-hanke ja Kuopion kaupunki yhteistyössä.

Järjestöillan ohjelma:
17:30 Tervetuloa ja kaupungin tervehdys
          Heli Norja, Kuopion kaupunki, hyvinvoinnin edistämisen johtaja
17:45 Työpaja: Järjestöjen ja yhdistysten toiminnan ja yhteistyön kehittäminen Kuopiossa
          Alustajana: Anne Aholainen ja Henna Ovaskainen, Sakke-hanke
19:00 Loppukeskustelu

19:30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu mukaan 6.11 mennessä sähköpostilla: henna.ovaskainen@pssotu.fi, puhelimitse: 0442439000  tai suoraan tästä.

Lisätietoja

 

              9 .    Järjestöjen ja yhdistysten yhteistyön kehittämisen työpaja Nilsiän HARRY-messuilla

Nilsiän HARRY-messut 7.10.2017 klo 10 - 14 Nilsiän Liikuntatalo, Matintie 8, Nilsiä

Sakke - Pohjois-Savon Järjestöyhteistyön kehittämishanke on mukana Nilsiän Harraste- ja yhdistysmessuilla lauantaina 7.10.2017.
Sakke-hankkeella on messuohjelmassa mukana järjestöjen yhteistyön kehittämisen työpaja klo 11.30 - 14.00. Työpaja on osa hankkeen Järjestöiltakierros-ohjelmaa Pohjois-Savossa.

Työpajaan toivotaan mukaan osallistumaan järjestöjä, yhdistyksiä ja seuroja toimialasta riippumatta.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan työpajaan ja tutustumaan hankkeeseen osana messuja!
 

           10.    Valtakunnallinen Unkarin kulttuuriviikko 3.-9.9.2018

Samalla viikolla vietetään myös Kuopion ja Györin ystävyyskaupunkitoiminnan 40-vuotisjuhlaa. Suurlähetystöjen ja Györin kaupungin edustajat vierailevat kyseisen viikon aikana Kuopiossa.

Viikon tapahtumissa on myös mukana Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus. Kuopio on isännöinyt kulttuuriviikkoa edellisen kerran vuonna 2004.

Tapahtumaviikon ohjelmaan toivomme erilaisia Unkariin ja Unkarin kulttuuriin liittyviä tapahtumia, teemapäiviä, näyttelyitä, konsertteja tai esityksiä eri-ikäisille kuopiolaisille. Tapahtumaviikon teeman voi huomioida esimerkiksi järjestettäessä konsertteja, nukketeatteri/sirkus tms. –esityksiä.                                             luentoja, tai ruokatarjoiluja. Unkarin kulttuuriviikon ohjelman lopullinen deadline on 15.5.2018, mutta toivomme jo alustavaa tietoa mukanaolosta vuoden 2017 loppuun mennessä, kiitos! Kaikki ideat ovat arvokkaita!

Unkarin kulttuuriviikon ohjelman ja alustavat ideat pyydetään toimittamaan sähköpostitse kulttuurisuunnittelija Tiina Taskinen-Viinikaiselle tiina.taskinen-viinikainen@kuopio.fi

 

         11.  Koululaisten kesä 2018 – Yhteisjulkaisu lasten kesätoiminnasta

Kuopion kaupungin nuorisopalvelut ja evankelisluterilainen seurakunta julkaisevat kaikille Kuopiolaisille 1. - 7. luokkalaisille jaettavan kesäleiri- ja toimintakirjasen alkuvuodesta 2018.

Esitteeseen kootaan kesäloman aikana toteutettavia leirejä ja useamman päivän mittaisia toimintakokonaisuuksia. Myös järjestöjen toteuttamat lasten ja nuorten toiminnat saavat tilansa esitteessä.

Jos järjestöllänne on peruskouluikäisille järjestettävää toimintaa, johon voi ottaa osaa ilman seuran jäsenyyttä tai aikaisempaa harrastustaustaa, pyrimme järjestämään sille ilmoitustilaa esitteessä. Esitteen toteuttajat pidättävät oikeuden valita esitteeseen tuleva ilmoittelu, jolloin ilmoitukset ovat ilmoittajille maksuttomia.  Pyydämme ilmoittamaan tiedot leiristänne sähköpostitse 3.12.2017 mennessä. Esitteen jakelu kouluissa viikoilla 11 ja 12. (Liite)

Tiedustelut ja materiaali:

Sani Kuosmanen

Nuorisotyön suunnittelija, Kuopion kaupunki

sani.kuosmanen@kuopio.fi

044 718 2684

 

           12.  YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN! KUOPIONKAUPUNKI JA YHDISTYKSET KOTOUTUMISEN TUKENA Starttivoimaa -tapaaminen VOL2 järjestetään Kuopiossa:

Maanantaina 23.10.2017 klo 17:00 – 19:00 Paikkana toimii Kuopion museon kokoustila (Kauppakatu 23, 70100 Kuopio. Sisäänkäynti ”takaovelta”)

ilmoittauduthan torstaihin 19.10.2017 mennessä Piia Jounila

SPR / Starttivoimaa –hanke

Piia.jounila@redcross.fi

040 - 737 2179

 

         13.  KUOPION KANSALAISOPISTO TIEDOTTAA

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu 
internetissä www.opistopalvelut.fi/kuopio tai puhelimitse 017 184 711.

 

ASIAKASPALVELU

Puh. 017 184 711

kansalaisopisto@kuopio.fi

kansalaisopisto.kuopio.fi
Puistokatu 20, Kuopio ma-ti, to-pe 10-14, ke 10-17.30
Nilsiäntie 78, Nilsiä ma-pe 10-14
Juankoskentie 13, Juankoski ma-pe 10-14

Kurssilaskutus 
 

MAKSUTTOMIA KURSSEJA

 

061599017S Osallistuva kuntalainen - Osa 1
ti 24.10.2017 klo 18-20.30 Hyvät toimintamallit ja tiedotus
ti 14.11.2017 klo 18-20.30 Osallistaminen ja vaikuttamisen kanavat
Koulutus toteutetaan yhdistettynä verkkoluentona sekä paikallisina etäryhminä Kuopion kuntaliitosaluilla (Juankoski, Karttula, Maaninka, Nilsiä, Riistavesi ja Vehmersalmi). Kotoa käsin osallistuminen on myös mahdollista. Jokaisessa koulutuspäivässä on teeman alustaja/alustajia, joiden antaman tiedon kautta jatketaan etäryhmässä työpajatyöskentelyä yhteisten ohjeiden kautta. Koulutus toteutetaan Kuopion kaupungin kanssa yhteistyönä.
 

101520067S Turvallisia vuosia senioreille kotona ja liikenteessä

ti 31.10. klo 13-16

Liikenneturvan webinaari: Tulevaisuuden iäkkäät, autotekniikka ja ajoterveys

Puistokartano, B059 Opistosali, Puistokatu 20, Kuopio
Kurssilla käsitellään kattavasti erilaisia senioreiden liikenne- ym. turvallisuuteen vaikuttavia asioita, kuten kotitapaturmia, vahinkojen ennaltaehkäisyä, rahan käsittelyä, nettiasioita

Kurssille on mahdollisuus osallistua etäyhteyden välityksellä Kaavilla, Juankoskella ja Nilsiässä.

 

Matalan kynnyksen liikuntaryhmä

Lähde liikkeelle, innostu ja ihastu! (Kuopio)
pe 22.9.-17.11.2017  klo 9-9.45
Puistokartano, Liikuntasali, Puistokatu 20, Kuopio

6.10. Lavis

13.10. Pallojumppa

27.10. Niskan hyvinvointi

Tervetuloa tutustumaan matalankynnyksen liikuntaryhmään, joka sopii liikuntaharrastusta aloitteleville. Mukaan voit tulla kerran tai innostua kaikista lajeista. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Varaa mukaasi sisäliikuntavaatteet ja ota oma liikuntaväline mukaan, jos sinulla on.

 

LUENNOT

Terveysoivalluksia 
ke 11.10.2017 klo 18.30-20.00
Puistokartano, B059 Opistosali, Puistokatu 20, Kuopio 
Sirkka Santapukki, terveysvalmentaja, kirjailija
Teemana terveys ja hyvinvointi. Tavoitteena saada keinoja kohentaa elämänlaatua läpi elämän. Oivalluksia arjen terveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Lähiluento ja samanaikainen etäluentomahdollisuus. Ei videotallennetta.

Monikerroksinen USA - arjen elämää ja todellisuuksia eri osavaltioissa
to 19.10.2017 klo 18.30-19.30
Puistokartano, B059 Opistosali, Puistokatu 20, Kuopio 
Suomi-Amerikka yhdistysten liiton toiminnanjohtaja Lena Hartikainen johdattelee meidät USAn ajankohtaisiin teemoihin ja avaa monikerroksisen Amerikan arjen todellisuuksia eri osavaltioissa. Luento toteutetaan yhteistyössä Kuopion Suomi-Amerikka yhdistyksen kanssa. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Elintavat ja hengitysterveys 
ke 25.10.2017 klo 18.30-20.00
Puistokartano, B059 Opistosali, Puistokatu 20, Kuopio 
Tiina Laatikainen, Terveydenedistämisen professori, Itä-Suomen yliopisto
Teema: Hengitysterveyden edistäminen. Luento toteutetaan yhteistyönä Savon Sydänpiiri ry:n ja Kuopion Seudun hengitysyhdistys ry:n kanssa. Lähiluento ja samanaikainen etäluentomahdollisuus.

TAPAHTUMAT
Katso kaikki tapahtumat tästä linkistä
 

HARRY messut Nilsiässä
la 7.10.2017 klo 10.00-14.00 
Liikuntatalo, Matintie 18, Nilsiä  
HARRY harrastus- ja yhdistysmessut Nilsiässä. Esitellään paikkakunnan harrastus- ja yhdistystoimintaa. Lisätietoa Sari Summaselta p. 044 7482 350 tai sari.summanen@kuopio.fi

Kaatumisten ehkäisy -kampajan 1. teemapäivä (Kuopio)
ti 24.10.2017 klo 10-15  1. teemapäivä 
ti 21.11.2017 klo 10-15  2. teemapäivä  
Kaupunginkirjasto, Maaherrankatu 12, Kuopio
Kampanjan järjestäjinä toimivat yhteistyössä Kuopion kaupungin eri palvelualueet, kansalaisopisto, vanhusneuvosto ja teemaan liittyvät yritykset. Tapahtuman yhteyshenkilö verkostokoordinaattori Paula Smolander, 044 718 3640, paula.smolander@kuopio.fi

Kierrätys-Kirppis Puistokartanossa
la 28.10.2017 klo 10.00-14.00
Puistokartano, Puistokatu 20, Kuopio 
Tervetuloa kierrättämään, myymään ja ostamaan tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa sekä harrastusvälineitä, -tarvikkeita ja -materiaaleja. 40 myyntipöytää jaetaan klo 9 alkaen, jolloin kaikki myyjät voivat tulla paikalle. Voit ottaa mukaasi myös oman pöydän, telineen tai myyntialustan. Myyntipaikkoja yhteensä noin 100 myyjälle. Myyntipaikat ja pöydät ovat ilmaisia eikä niitä voi varata ennakkoon. Cafe Puistokartano ja seniorimiesten POP UP ravintola avoinna tapahtuman ajan.

Tutustu ja katso lisää kansalaisopisto.kuopio.fi ja FacebookInstagramYouTubesekä Blogi 
 

 

 

______________________________________

 

Sirpa Niemi

Kansalaistoiminnan asiantuntija

Kuopion kaupunki

Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue

Kansalaistoiminnan aktivointiyksikkö

Minna Canthin katu 24, 2.krs.

70100 Kuopio

puh. 044 7182504

sirpa.niemi(at)kuopio.fiwww.kuopio.fi

 

__________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liitteet